OZZO-RACING France
Contact: Joe TAVARES
Tel: (33) 0473721340
Port: (33) 0643609324
E-mail: ehr.eurochamp@gmail.com

Ducati Diavel dé V-Max Killer?

De eerste cruiser van Ducati is een feit. Bij de creatie stond de opdracht al vast: een moordmachine maken! De Bolognese nieuweling draagt in het dialect van die streek de naam ‘Diavel’ oftewel duivel. Een duivelse motor dus. Maar wat heeft ie in huis?

Het bericht van Ducati op de EICMA komt met een imposant spectrum aan gegevens. Zo betreft de Diavel een 1198 cc Desmodromic tweecilinder L-Twin motor met 162 paardenkrachten en bij 130 NM trekkracht die bij 8.000 toeren volledig los komen. Natuurlijk is de duivel gehangen in een Trellis buizenframe en is het afgemonteerd met Marzocchi vering voor. De motor weegt 210 KG — de carbon versie nog zo’n drie kilo lichter. Verder beschikt de Diavel over dezelfde elektronisch instelbare rijstanden als bij de Multistrada 1200 (Ride by wire) en natuurlijk DTC en ABS.

Als een echte cruiser betaamt, komt de Diavel met een flinke achterband van 240mm en met redelijk opzichtige 17 inch, 14 spaaks glimmend zwart gepoeder-coate velgen. Ducati verwacht zelf al niet dat de motor iedereen meteen zal aanspreken. En dat is meteen het punt waar de schoen wringt. De huidige Ducati-aanhang is fan van het rode lapje van het merk dat een rappe en kwalitatieve tweewieler met ongeëvenaarde stijling op de weg kan zetten, niet een gespierde

« Terug naar het overzicht

Recent nieuws

'High
Performance
Parts'